100 млн. лева ще бъдат осигурени от правителството за фонд Земеделие за разплащане на проекти по програма САПАРД. Това съобщи вицепремиерът по усвояване на еврофондовете Меглена Плугчиева. Средствата ще бъдат насочени към "добросъвестни" проекти по трите спрени мерки по програмата, допълни вицепремиерът. В понеделник ще бъде изпратен доклад до еврокомисаря по земеделие за напредъка по програма САПАРД.

Други 100 млн. лева ще бъдат отпуснати за реализиране на проекти по програма ФАР след отнемането на акредитациите на двете агенции.

Плугчиева съобщи, че към 10 март по всички оперативни програми и програмата за развитие на селските райони са сключени договори за над 2,8 млрд. лева. От бюджета ще бъдат осигурени средства за служителите от администрацията, които работят по европейските програми.

В понеделник ще бъдат внесени в парламента и законодателни промени, с които да се разрешат проблемите по оперативна програма Околна среда.

След редовното правителствено заседание премиерът ще обсъди с изпълнителния директор на НАПИ инж. Янко Янков и транспортния министър Петър Мутафчиев въпроса за строителството на АМ Тракия.