Най-голямото световно технологично изложение не започна никак добре за един от малкото български изложители там – Microinvest, съобщиха от дружеството.

Докато канцлерката Меркел официално  откриваше CeBIT 2010 в Хановер, Германия нагли апаши отмъкнаха част от изложбеното оборудване на българската компания. Жертва се оказа последно поколение 52 инчов LCD екран, предназначен да показва новостите в продуктите на софтуерната компания.

Най-малко в Германия очаквахме да ни се случи нещо подобно, коментира Виктор Павлов, CEO на Microinvest. Служителите на реда в Хановер също бяха учудени от факта, че такъв огромен екран може да изчезне в една от престижните палати на изложбения център.

Със серия спънки е съпътствано тазгодишното участие на българските компании в Хановер. Техният брой намаля от 17 през 2009, на 4 през 2010г., напълно логично като резултат от кризата.

Въпреки несгодите от първия ден от компанията регистрират огромен интерес към продуктите и вече забравят за липсващия екран. За всички останали остава изводът, че застраховка от комични кражби няма, дори и в страни като Германия, дори и по време на най-престижното световно технологично изложение CeBIT.