Над 10% ръст на туристите отчитат в края на сезона от Слънчев бряг АД - съобщи председателят на Съвета на директорите на дружеството Златко Димитров.

След назначаването си новата администрация на дружеството обяви прилагането на редица непопулярни мерки, между които въвеждане на контролен режим, видеонаблюдение, ограничение за движението на голф колички, АТВ-та и таксиметрови автомобили из алеите на комплекса, ограничаване на алкохолните турове, както и тотално стесняване на възможностите за действия на престъпния контингент.

Димитров припомни, че инвестициите на правителството за реновирането на подстанцията в Слънчев бряг и обновяването на  електропровода до Ахелой са гарантирали спокоен сезон за хората от бранша.

Като най-сериозен проблем от дружеството посочват наличието на търговски обекти по границата между концесионните територии на плажните ивици и алеите на курортния комплекс в близост, където се извършва нерегламентирана търговска дейност и се осуетява достъпа на туристите до морето.