Международната конференция "Индустрия и иновации 2011" ще се проведе на 17 и 18 ноември в Кемпински хотел Зографски. От 9.00 часа е регистрацията за събитието, което ще открие министърът по усвояване на средствата от ЕС Томислав Дончев.

 

Форумът се организира за втора поредна година от b2b Media и в него ще се включат над 20 авторитетни  презентатори от различни сектори - индустрия, финанси, телекомуникации, транспорт, енергетика, IT, медии и др. DarikFinance.bg е медиен партньор на събитието.


Защо са важни иновациите за икономиката на България? Къде е България спрямо Европейската политика за изграждане на иновативна икономика? Това ще коментират участниците във форума.

"Умната и иновативна икономика" излезе на дневен ред на първо място, заради новите технологии, които бурно навлизат във всички сектори, но и не само. Тя е особено актуална, заради практичните решения, които дава и благодарение на които в кризата е възможно да има подобрение на различни производства, бизнеси и цели отрасли.

На конференцията ще се постави въпроса „Възможна ли е иновативна икономика в България с процъфтяващи предприятията, висока заетост, сигурна енергия и доставки, привлекателна среда, както и първокласна инфраструктура?”

Още повече, че зелената и иновативна икономика е визия и на Европейския съюз. В общността се проведе цялостна кампания, свързана със Стратегията за бъдещо икономическо развитие, произтичаща от Лисабонския договор и произтичащите от нея принципи на технологична иновация, природосъобразност, устойчиво развитие, модерно образование, чиста енергия и зелено бъдеще.

Програмата на събитието можете да видите тук.