Над 200 фирми, сред които 50 представителства на чужди компании, ще покажат продуктите си на 18-то Международно изложение Селското стопанство и всичко за него. То се открива днес в комплекс "Простор" в Добрич и ще продължи до 4 септември.

Сред изложителите са компании от Унгария, Полша, Словения, Словакия, Украйна и Франция, съобщават организаторите от Добрички панаир АД.

На отриването се очаква да присъства министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, както и зам.-министър Светлана Боянова, Светослав Симеонов – зам. изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”, народни представители, кметове, експерти и агробизнесмени.

На площ от над 12 000 кв.метра ще бъдат показани машини и съоръжения за селското стопанство, едро и малогабаритна техника, парници, сушилни, оранжерии, семена и посадъчен материал и още много агропродукти и услуги.

Съпътстващата програма на панаира включва кръгла маса за развитието на сектора и предизвикателствата пред пазарите за агростоки, дискусии, демонстрации на земеделска техника, както и томбола за всички посетители.