Акциите на компанията за онкологични лекарства ARIAD Pharmaceuticals Inc. оглавиха месечната класация на печелившите акции на ELANA Global Trader с 98% ръст за ноември 2013 г.

 

Поводът за интереса на инвеститорите идва от препоръката през месеца от страна на европейски специалисти за лекарството срещу левкемия Iclusing, което е част от продуктовото портфолио на компанията.

Същата компания беше най-губещата като борсово представяне миналия месец, след като книжата и отбелязаха спад от близо 46% поради новината за временно спиране на клинични разработки от Американската агенция по контрол на храни и лекарства.

 

Всеки месец отдел "Международни финансови пазари" на ЕЛАНА Трейдинг прави анализ на резултатите на акциите на световните борси и предлага класация на топ 5 печеливши и топ 5 губещи акции.

Най-слабо представилата се акция през ноември 2013 г. е на Sarepta Theraupetics Inc. със спад от 51.05%.

Sarepta Theraupetics Inc. e био-фармацевтична компания, занимаваща се с разработване и развитие на лекарства срещу лечение на редки инфекциозни заболявания. През изминалия месец компанията беляза спад от 51%, след като водещ проект за производство на медикаменти за лечение на мускулна дистрофия не получи одобрение от комисията по храни и лекарства в САЩ.