Най-голямата банка във Великобритания е в центъра на разследване от HMRC – службата за финансов надзор на нейно величество Кралица Елизабет II, пише Daily Telegraph. Според публикацията в медията, разследването е започнало след разкриване на офшорни сметки, държани от криминално проявени лица.

 

"Разследваме докладите за предполагаемата загуба на определени данни на клиенти в Джърси като въпрос на спешност", съобщиха днес от HSBC.

 

От банката твърдят, че не са информирани за разследване от страна на британския финансов регулатор, но ако има такова са готови на пълно сътрудничество.

 

Daily Telegraph съобщи в петък, че данъчните органи са получили данните на британските клиенти на HSBC в Джърси, включително подробен списък с имена, адреси и салда по сметки.

 

Скандалното е, според данните събрани от Daily Telegraph, че сред хората, чиито сметки са били разкрити пред британската финансова служба, са Даниел Бейс, наркодилър, който в момента е във Венецуела, Майкъл Лий, който е осъден за притежаването на повече от 300 оръжия в къщата си в Девън, и трима банкери, обвинени в измами.