Nasdaq OMX и Intercontinental Exchange направиха нова оферта за поглъщане на New York Stock Exchange, която включва и обезщетение от 350 милиона долара, ако сделката не бъде одобрена от регулаторите.

ICE и Nasdaq заявиха, че са получили гаранции за левъридж финансиране на поглъщането в размер на 3.8 милиарда долара. Двата борсови оператора също така съобщиха в прессъобщение, цитирано от MarketWatch, че са предприели необходимите действия за започване на процедура на разглеждане на евентуална сделка от антитръстовите регулатори.

Анализът на това дали сделката не нарушава антимонополните правила е важен, защото сливането на Nasdaq и NYSE ще направи новата компания единственият оператор, който може да пласира първични публични предлагания на акции в САЩ.

Офертата към NYSE е за 42.67 долара на акция, като това е с 21% над предложението от 35.29 долара на акция, отправено от Deutsche Boerse.

През април NYSE Euronext отхвърли предложението за поглъщане, направено от Nasdaq и IntercontinentalExchange на стойност 11.3 млиарда долара или 42.50 долара на акция.

Днес акциите на NYSE поскъпват в Ню Йорк с 0.97%, до средно 38.69 долара, докато пазарната капитализация на Nasdaq нараства с 0.15%.