До 6 декември е удължен срокът за представяне на българската позиция по заведеното от руската "Атомстройекспорт" арбитражно дело в Париж, съобщиха от националната електрическа компания.

На 25 октомври изтичаше срокът, в рамките на който страната ни можеше да се защити пред арбитражния съд. Адвокатско дружество "White and Case", което представлява НЕК, е поискало удължаване на срока до 6 декември тази година.

Дотогава страната ни трябва да представи възражение по иска на руската страна и насрещен иск заедно със свидетелски показания и доклади на експерти. Арбитражният трибунал е допуснал промяна в приетия график, за което е получено и съгласието на представителите на Атомстройекспот.

От НЕК уверяват, че искането на адвокатите на българската страна за промяна в процедурния график е нормална практика при водене на арбитражни дела.

То е свързано с гарантиране на защита интереса на НЕК и нормалното протичане на работата по обработка и анализ на голям обем материали. От българската компания припомнят, че подобно искане беше направено и от страна на Атомстройекспорт на по-ранен етап от делото.