Европейската комисия е подложена на масирана кибер атака. Нападението е факт в навечерието на важна среща на институциите в Европейския съюз и е невиждана по размерите си.

До сега сме били обект на множество опити за компютърно преодоляване на системите за сигурност, но за пръв път срещаме толкова мощна атака, коментират представители на комисията пред EUObsever.

В момента всички служители, които работят в Европейската комисия, са помолени да променят паролите си за достъп до системите, с които работят. От Европейската комисия смятат да ограничат външния достъп до корпоративните имейли и порталите във вътрешната мрежа.

В момента се прави опит да бъде защитена чувствителната информация, съхранявана в базите данни, която може би е обект на атаката. До момента опитите им са свързани с извличане на информация за срещата на Г-20 в Париж от февруари.

По неофициална информация, кибератаката е успяла да проникне в 150 компютъра на централата в Брюксел. Предполага се, че част от информацията е била трансферирана към Китай.