Вторият явен търг за продажба на имуществото като цяло на бившия химически завод "Химко" във Враца, обявен в несъстоятелност, се състоя без да се появят кандидати за купувачи в административната сграда на предприятието.

Синдикът на "Химко" Росица Томова съобщи, че търгът се счита за редовно проведен, въпреки че не са се явили наддаващи за активите. Тя уточни, че в определения срок никой не е внесъл изисквания по закон задатък за участие в търга.

Обявената първоначална цена за втория търг на активите като цяло на обявеното в несъстоятелност химическо предприятие бе 22 818 822 лева, а стъпката за наддаване бе фиксирана в размер на 1 милион лева. Цената е с около 7 милиона лева по-ниска от обявената на първия търг, провел се преди година, в размер на близо 29 милиона лева.

Кредиторите ще решат кога и по какъв начин ще се проведе следващият търг, посочи синдикът. Решението ще бъде взето на общо събрание на кредиторите, което ще бъде насрочено и ще се състои в Окръжния съд във Враца. Най-големите кредитори на "Химко" са "Булгаргаз", НЕК и НАП. /БТА/