Някои от офис сградите в Дубай са толкова зле построени и разположени, че вероятно ще останат празни вечно, твърди CB Richard Ellis Group Inc., цитирана от „Блумбърг“.

Имотният пазар в емирството тръгна нагоре през 2002 г., след като на чужденци беше разрешено да купуват недвижима собственост там, посочва агенцията. Много от офисите бяха разпродадени на зелено, в резултат на което се появиха лошо изградени кули с много собственици, посочва Николъс Маклийн.

В момента подобни места трудно намират наематели, още повече че около 40% от новите офис площи в Дубай са незаети. Най-зле е положението в предградията. По данни на CBRE през следващите четири години ще бъдат изградени още около 1,86 млн. кв. м офис площи, което още повече ще усложни проблемите на собствениците им.

Цените на офисите в Дубай са паднали с около 60% от пика им през 2008 г. досега. В търсене на наематели собствениците на офис площи предлагат стимули като безплатно наемане на офиса за няколко месеца или дори година, разсрочване на наемите за години напред и др.