В последните месеци с доста натиск успяхме да компенсираме инфлацията. Цените обаче останаха високи, месото и сиренето не са поевтинели. Нашата битка остава за реален ръст на доходите.

Заложили сме около 13% увеличение, част него вече се случи чрез КТД в големите предприятия. Цените продължават да се покачват, но с по-бавни темпове. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на "Твоят ден".

"В икономиката има забавяне в някои сектори, намаляване на поръчки. Това, предвид рецесията в Западна Европа, може да донесе много сериозни проблеми на пазара на труда до края на годината. Не виждам заплахи в изпълнението на приходната и разходната част на бюджета.

Предлагат минималната заплата да стане 1600 лева

Териториалните планове за справедлив преход бяха предадени в Брюксел без съгласуване с нас. Ще трябва да ги изпълняваме, което значи, че ще се пренаписват в движение. Първите 170 души вече са съкратени от ТЕЦ "КонтурГлобал".

istock
istock

На 10 май със социалния министър и президента на КТ "Подкрепа" ще посетим Стара Загора и ще видим дали ще им се намерят работни места. Това ще бъде знак и за другите работещи в сектора дали обещанията ще останат химера или ще се изпълнят", заяви той.
 
По думите му все още заминаващите в чужбина младежи са повече от върналите се. Затова и безработицата у нас бележи ръст.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase