Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт /ИКПД/ съобщи, че Комисията за финансов надзор /КФН/ е взела решение да регистрира новоиздадените акции на дружеството. Броят им е 1 187 849, като общият им брой вече достига 6 011 476 обикновени, поименни, безналични с право на един глас всяка.

Дружеството е подало заявление за допускане до търговия на новоиздадените акции на Българската фондова борса /БФБ/, като предстои да подаде заявление и до пазара New Connect във Варшава /Полша/, уточняват от ИКПД.

В съобщението си от компанията припомнят, че те са първата българска компания, чиито акции се търгуват на капиталов пазар извън България. Те са и първата българска компания, чиито акции са приети на пазар, организиран от Варшавската фондова борса.

От компанията уточняват, че в резултат от процедурата по увеличението на капитала, която се проведе успоредно с двойното листване във Варшава, са набрани 3.56 милиона лева /1.82 милиона евро, 7.32 милиона полски злоти/. Тези средства не достигнаха първоначално заложения размер. Те няма да бъдат и достатъчни да бъде завършен проектът Боровец Гранд, което беше основна цел на дружеството.

От ИКПД уточняват, че в момента проучват възможностите за частичното довършване на сградата. Същевременно, от компанията са започнали преговори с потенциални купувачи на проекта като цяло на настоящия му етап на завършеност.

От дружеството допълват още, че са започнали преговори за разширяване на проекта Марина Кейп посредством придобиване на съседни на комплекса парцели.

През следващите 12 месеца от ИКПД си поставят за цел да пробият на основния пазар на Варшавската фондова борса, както и да подготвят следваща процедура за увеличаване на капитала, коят ода бъде осъществена при по-благоприятни пазарни условия.