Няма достатъчно ракети за целия сезон на градушките, който започва утре. Това обяви в ефира на Дарик  директорът на Изпълнителната „Агенция за борба с градушките" Николай Николов.

Технологичното време за доставка на ракети е около 2 месеца и половина и дори сега да се поръчат, те ще пристигнат в средата на август, коментира Николов. По думите му, предишното ръководство не е направило заявка за ракети през януари и февруари, затова и не достигат. Работим с модерна техника, но не можем да осигурим 80% успеваемост, каза Николай Николов. Днес се очакват локални градушки в Пловдив и региона, които няма да са толкова страшни, увери той.

Сезонът за „Градушките„ ще бъде официално открит утре от 9 часа. В пловдивска област има два полигона Голям Чардак и Поповица. Изпълнителната Агенция разполага с три радара и защитава около 4 000 кв. метра територия. Имаме 100-процентова готовност за откриване на сезона, подчерта Николов. Той предупреди земеделските производители да застраховат продукцията си от бедствия.