"Ноу фрейм медия България" АД - компанията, която стоеше зад партията на Николай Бареков "България без цензура", е поискала ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност. Това става ясно от подадена в Софийския градски съд молба от името на дружеството във вторник (24 юни 2014). Като ответник по делото е посочена ТВ7, съобщава "Капитал Daily".

 

В края на миналата година Антон Гугов (тогава все още изп. директор на "Ноу фрейм медия България" - бел. ред.) коментира пред "Капитал", че собственост на продуцентската компания са около 10 предавания, между които "Музикална академия", "Следващият моля", "Усещане за жена", "Пред банята", "Бар код", "Комисията "Павлов", предаването на Иван Гарелов.

 

Някои от предаванията вече са свалени от ефир и не се излъчват. Компанията е копродуцент и на Иван и Андрей. Извън TВ7 дружеството е имало договори за предавания с bTV за "Големите загадки", но той вече е изтекъл, и с БНТ за предаването "Срещу новините", което продължава да се излъчва всяка събота.

 

Изводът от ситуацията около "Ноу фрейм медия България" и искането доскорошния й партньор ТВ7 да бъде обявена в несъстоятелност е, че Цветан Василев оттегля финансовата си подкрепа от Николай Бареков, а журналистът се опитва да атакува медията, която доскоро ръководеше. В интервю пред bTV от Виена мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев обясни, че не е финансирал политическия проект "България без цензура".