Следващото поколение iPhone ще влезе в магазините през септември, посочват запознати източници за Reuters. Петото поколение iPhone ще имат по-бърз процесор, но ще изглеждат почти като iPhone 4. Производството на новото бижу на Apple ще започне още през юли или август.

Информацията, която не е официално потвърдена от компанията, идва от трима души, които са много добре запознати с веригата на доставките на Apple, отбелязва „Ройтерс“.

След като превзе пазара през 2007 г., iPhone остава еталон за конкуренцията, която възприе за себе си много от неговите екстри. Специалистите като цяло очакват, че Стив Джобс ще обнови предлаганата версия на iPhone до края на тази година, но очевидно има шанс това да се случи още през есента.

Само през четвъртото тримесечие на 2010 г. в света бяха продадени над 16 млн. смартфона с марката iPhone. Над една трета от продажбите на Apple се дължи на този продукт.

Сегашният най-нов модел iPhone 4 беше пуснат в продажба през юни миналата година.

Apple аутсорсва производството на много компоненти в Тайван. Камерата на новия iPhone, според информаторите, ще се произвежда от Largan Precision Co Ltd, тъчскрина – от Wintek Corp, а кутията от Foxconn Technology.

След като производството започне през юли или август, компонентите ще се доставят за сглобяване на Hon Hai Precision Industry Co Ltd, която е водещата мощност на Foxconn Technology Group.

Трите компании отказват коментар, но акциите им силно се покачват на борсата в Тайван, с 6.6% ръст за Foxconn.

Днес Apple ще публикува резултатите си за първото тримесечие и пазарът се е настроил за чудеса. Ако има проблеми, те ще дойдат от Япония, където се произвежда паметта на мобилното устройство.