Около 3 000 работни места се очаква да бъдат открити в двете новооткрити бизнес кули от комплекса „Софарма Бизнес тауерс” на столичния бул. „Драган Цанков”. Това стана ясно при откриването на сградите от премиера Бойко Борисов и от Огнян Донев, изпълнителен директор на компанията – инвеститор.

Комплексът от две кули, в който ще бъдат поместени търговски обекти и офиси, е уникален със своята енергийна ефективност. Двете сгради ще пестят около 1 000 тона въглеродни емисии на година в сравнение със стандартна сграда. Освен това изкуственото осветление ще се използва минимално през денонощието, благодарение на специалните стъклени фасади на сградата. Цялостното енергоспестяване на сградите ще бъде около 35 %.

Двете кули са съответно по 22 и 19 етажа. Инвестицията в проекта е около 50 млн. евро.

Шефът на компанията Огнян Донев се пошегува, че след като осем години е строил жилището, в което живее, си е дал обещание никога повече да не се занимава със строителство през живота си. „Не го изпълних. Сега може да се конкурираме с премиера по откривания и рязане на ленти”, допълни Донев.

От своя страна Бойко Борисов каза, че комплексът от двете кули, заедно с прилежащите площи и близостта на метростанцията „Г.М. Димитров”, показват как трябва да изглежда столицата ни. „Контрастът е много ясен, защото на гърба на тази сграда се намира музеят на комунизма, който направихме преди време”, каза премиерът.