Идеята за обединението на  Българската национална телевизия и Българското национално радио има своите опоненти. В най-добрия сценарий, ако законът влезе в сила, обединението ще стане в края на другата година. Това каза в предаването „Седмицата" на Дарик председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов.

„Самата група, която работи по въпроса е на ниво трябва ли да има обединение или не. Има много хора, които се чувстват заплашени от евентуално обединение на двете медии", коментира още председателят на Съвета за електронни медии. „Хора, които не биха искали да търсят ново място, са против това обединение", каза той.

„Началник на общото обединение няма да има в същия смисъл, в който означава началникът на БНТ и БНР сега. Ще се опитаме да разделим много неща, например мениджмънтът на програмите. Сигурен съм, че ако сегашните директори се справят със своите задачи, законодателят ще намери начин да запази тяхната роля в управлението на медиите", обясни Лозанов. „Примерно, да влязат в този нов борд, който ще се създаде", допълни той.

„Все повече отделни неща ще правят обществените медии, а комерсиалните ще си правят комерсиални неща и ще вървят по комерсиалния си път", обясни още Лозанов.