Китайският производител на компютри Lenovo откри днес първия си ексклузивен представителен магазин в София – Lenovo Exclusive Store, на ул.” Раковски” 117.

 

Той е съвместен проект на Lenovo и българската компания Ай Би Ес България. Като е един от най-големите подобни обекти на Lenovo в Югоизточна Европа.

 

В него на площ от над 100 кв. м. потребителите могат да видят отблизо и да тестват всички продукти на компанията. Всеки месец в Lenovo Exclusive Store ще се предлагат различни промоционални оферти на най-добрата цена за България.

 

 Учениците или преподавателите, както и корпоративните клиенти на Lenovo и членовете на Lenovo Exclusive Club, ползват специални условия и допълнителни отстъпки.

 

През изминалата седмица Lenovo се изкачи на второ място на световния РС пазар с дял от 13.7%. Това е най-високата позиция, постигана от компанията на глобалния пазар на персонални компютри.

 

С оглед на конкурентната среда в момента и проблемите в HP, Lenovo планира да се превърне и в безусловния лидер на пазара в световен мащаб.