При специализирана полицейска операция в офиса на инвестиционен посредник в София са арестувани двама измамници, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При проведена операция от служители на Дирекция “Противодействие на общата престъпност” в Главна дирекция “Криминална полиция” с участието на разследващи полицаи от Главна дирекция “Досъдебно производство” са задържани В.Д. /34 г. / и И.П./64 г./.

Двамата, чрез използване на неистински документи за самоличност, са сключвали сделка с ценни книжа на номинална стойност 160 хил. лева, като по този начин е предотвратена щета за държавния бюджет.
Работата по случая е започнала в началото на тази година по повод проверка на постъпила информация за извършени злоупотреби при издаване на компенсаторни инструменти от общински служби Земеделие и областни дирекции във връзка с обезщетение на физически и юридически лица за последващи сделки на пода на Българската фондова борса.

Двамата са задържани за 24 часа, а материалите по случая са докладвани на прокурор от Софийската районна прокуратура. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност продължава.