Гръцкият телекомуникационен оператор OTE е получил най-малко две оферти за българското си поделение Globul. Компанията търсеше 700 млн. евро, но ще поиска подобрени предложения, преди да реши да продава или не.

 

Турският телекомуникационен оператор Turk Telekom вчера обяви, че е направил обвързваща оферта за Globul. Deutsche Telekom, която има 40-процентов дял в ОТЕ, също наддава, пише „Катимерини“.

 

От норвежката Telenor са отказали да коментират, но дружеството заяви предварителен интерес към опериращата в България компания.

 

ОТЕ обяви плановете си за продажба на втория по големина мобилен оператор в България през миналата година, като крайният срок за подаване на оферти изтече в сряда.


Другият потенциален кандидат, турската компания Turkcell, не е подала оферта до тогава.


Тъй като става въпрос за частни дружества, сроковете са само индикативни и нови атрактивни предложения от евентуални купувачи едва ли ще бъдат отхвърлени.

 

Източници, пряко ангажирани с процеса на продажба Globul, посочват, че участниците в търга ще се срещнат през следващата седмица, за да подобрят своите оферти и след това, на базата на крайната цена, ОТЕ ще реши дали да продава или не.