До края на седмицата трябва да има нов шеф на ДАИ. Това прогнозира пред Нова телевизия транспортният министър Данаил Папазов.

По думите му се обсъждат имената на 6-7 човека за поста шеф на Държавна автомобилна инспекция, като според него трима са най-подходящи. По мнението на министъра това са „Ганев, Чавдар Васев, Трендафилов".

„Това са имена, които са от дълги години в този бранш. Дори някои от заместниците, които работят в ДАИ е възможно да бъдат избрани за поста", категоричен бе той.

Не е било възможно да бъде открит за движение по-рано новият участък от автомагистрала „Хемус" при пътен възел „Яна", където вчера стана тежка катастрофа. В това бе категоричен транспортният министър Данаил Папазов. Той беше един от свидетелите на тежкия инцидент, при който загинаха двама души, а петима бяха ранени.

Папазов коментира и излязлата наскоро информация, че от септември българските превозвачи ще плащат нови допълнителни такси в Турция.

„Предприели сме всички необходими мерки. Написали сме писмо до моя турски колега. Помолихме го за среща преди 1-ви септември. До момента имаме само неофициална информация, че това действително не застрашава България да заплаща големи такси. Надявам се тези дни да получим официален отговор", заяви Папазов.

На въпрос дали въпреки тази спогодба, българските превозвачи ще трябва да платят таксите, транспортният министър отговори лаконично: „Тогава ще взимам реципрочни мерки. Аз съм съгласен с българските превозвачи, но не бива да се изпада в паника преди нещо да се е случило. Готов съм да подкрепя българския бизнес, защото знам колко е важен за тях този въпрос".