„Зимата не ни е изненадала", това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на въпроси за хаоса на автомагистрала „Хемус" при Витиня на 7-ми януари. Тя увери, че на фирмите, които не са се справили с почистването не само няма да им се плати, но и ще бъдат санкционирани.

Лиляна Павлова обясни, че пътната агенция поддържа 20 000 км пътна мрежа. „Не можем от един единствен прецедент, който се случи на 7 януари при Витиня, да правим заключение, че всички фирми не се справят, не работят, нямат техника, нямат механизация или че пътищата не са били почистени или зимата не е изненадала", каза Павлова.

„Не ни е изненадала", категорична е министърката. По думите й е имало проблем и тежка ситуация, но тя е била на един участък на един от пътищата. Според Павлова не е коректно по този начин да се коментира единичният случай.

„Вие видяхте, че още на момента бяха предприети мерки, тъй като получавахме некоректна информация в ситуационния център в АПИ за това каква е реалната обстановка и именно затова бяха предприети мерки първо, фирмата, която отговаря за това, и, разбира се, в Агенция „Пътна инфраструктура" също са направени необходимите наказания и санкции за това, че не се предприемат навреме да се санкционират и да се предотврати това, което се случи", каза Павлова.