Fibank се изкачи с 2 места и вече е на 17-а позиция сред водещите  100 банки в Югоизточна Европа в престижната класация на SeeNews TOP 100 SEE.

Динамиката в развитието на банката през изминалата 2013 година я придвижи с нови две места напред в сравнение с предходното подреждане на класацията. Престижната награда бе връчена на Васил Христов, изпълнителен директор на Fibank.

В класацията вземат участие най-големите банки и компании в Югоизточна Европа. Тя включва дружества от Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора. Екипът от анализатори, квалифицирани журналисти и редактори на SeeNews подреждат компаниите спрямо представянето им през изминалата календарна година - 2013-а.

И през 2013 г. Първа инвестиционна банка е сред най-предпочитаните от населението при откриване на депозити. В същото време бе и сред най-активните в отпускането на кредити към бизнеса и домакинства.

През изминалата година отпуснатите от банката потребителски кредити са нараснали с 7.7%, като средният ръст за цялата банкова система бе едва 1.6%. За периода корпоративните кредити, отпуснати от банката, нараснаха с 11.5% при среден ръст за цялата система от 0.4%.

В края на миналата година Fibank придоби успешно 100% от капитала на „МКБ Юнионбанк” ЕАД. След придобиването активите на Fibank достигнаха 9 милиарда лева.