Запитвали ли сте се как са започнали инвестиционните банкери? Хората, които управляват милиони! По всяка вероятност нещо много отдавна ги е запалило да се захванат именно с това!

В играта Улица на парите вие започвате със 100 000 лв. Инвестирате ги в ценни книжа, участвате във фондове и създавате собствен такъв! С напредването в играта ви се отключват нови акции и индекси от различни континенти. Като стигнете ранг 10 например, ще можете да купувате позиции, като плащате само половината от стойността на поръчката /маржин покупка/!

Колкото повече неща научавате, толкова по-добре ще се ориентирате в света на финансите.

Пример за сделка на участник от тестовия период на играта:

В началото на гръцката криза си купува акции на McDonald’s, защото предполага, че еврото ще пада, а бургери се ядат и по време на криза! Два месеца по-късно доларът е с около 10% по-скъп, а акциите на McDonald’s са нагоре с 2%. Излиза, че за един месец е реализирал 12% доходност на парите си! Ако го беше направил през маржин покупка доходността му щеше да е двойна. Разбира се, можеше и да загуби, ако доларът беше паднал или акциите се бяха сринали.

Точно затова ще ви послужи Улица на парите! За да тренирате „на сухо” с виртуални средства и да трупате постепенно опит в света на финансите. Не се знае, може вие да сте следващия Бъфет!  ;)