Почина Чавдар Драгиев, един от членовете на първата Държавната комисия по ценни книжа, съобщиха от Комисията за финансов надзор. Eдин от хората със сериозен принос в развитието на българския капиталов пазар почина на 46 годишна възраст. С дълбоко прискърбие от Надзора изказват най-искрени съболезнования на семейството и близките на техния колега. Ще запомним Чавдар като един доказан експерт, добър колега и сърдечен приятел, се казва в съобщението на КФН.

По този повод КФН, Българската фондова борса, Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници, Българската асоциация на управляващите дружества и Асоциацията на индустриалния капитал в България излизат с общ възпоменателен адрес.

Чавдар Драгиев завършва висше образование в  МГУПП , гр. Москва. Има специализации в САЩ - NYSE, New York и SEC, Washington D.C. "Харесва ми да живея в България, но на пенсионна възраст ще се заселя в екваториална Африка. Някъде около водопада Виктория или.....Карибския басейн! Обичам работата си. Не обичам да оставям несвършена работа. Работата е това което ме въодушевява. Обичам да чета и ........... да си почивам. Не спортувам за форма. Достатъчно ми бе спортното училище. Харесвам живота си. За мен той е предизвикателство и възможност. Имам чуство за хумор.....чак прекалявам с него понякога. Мразя чалгата и битовата мръсотия в Родината! Обичам да залагам на баскетбол. Обичам вкусно да си хапна!", пише Чавдар за себе си в своя блог.