Заем за 43.5 млн. евро за пътната инфраструктура в София бе подписан от вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка Марта Гайецка и от временно изпълняващия длъжността кмет на София Минко Герджиков.

Финансовият министър Симеон Дянков пък подписа меморандум за сътрудничество, който ще подпомогне изпълнението на големите инфраструктурни проекти в България. Той предвижда предоставянето на техническа помощ от ЕИБ с цел засилване на мониторинга и внедряването на големи транспортни и екологични проекти в страната, съфинансирани с грантове на ЕС и заеми от ЕИБ.

Премиерът Бойко Борисов припомни, че това е третият договор, по който се работи съвместно с ЕИБ, като допълни, че подписването на този меморандум гарантира, че всички общини или градове в страната могат да кандидатстват за получаване на кофинансиране при недостиг на средства за реализиране на проекти.

Ние вземаме най-евтините пари на Европа, уточни Бойко Борисов, като призова кметовете да започнат да пишат проекти. Ние сме готови да застанем зад тях, увери премиерът.