Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/, Пътинвестинженеринг АД и Обединение Магистрала Трейс ще подпишат днес, 9 юни 2010 г, в 11.00 часа, Протокол образец 2а, който съгласно Закона за устройство на територията дава възможност за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво за строителство, съобщиха от агенцията

Подписването на документа ще се състои в гр. Стара Загора, в залата на централния старозагорски офис на Трейс Груп Холд АД, уточняват от ведомството.

От страна на възложителя подпис под протокола ще положи председателят на управителния съвет наАПИ Божидар Йотов, от страна на строителния надзор – изпълнителният директор на Пътинвестинженеринг АД инж. Валентин Зарев, и от страна на изпълнителя – главният изпълнителен директор на Трейс Груп Холд АД и представляващ обединението инж. Цветан Цонев.

С този акт ще бъде даден реалния старт на строителството на лот 2 на магистрала Тракия /отсечката Стара Загора - Нова Загора/.

Междувременно, от АПИ съобщиха, че изпълнител на лот 3 на аутобана /отсечката Нова Загора – Ямбол/ ще бъде гръцката Актор. На второ място от ведомството класираха Консорциум Български автомагистрали лот 3, а на трето - Консорциум Рубау – Пътстрой.