Преди отварянето на Wall Street в щатите излизат очаквани от инвеститорите данни за подадените молби за помощ при безработица и за поръчките към производителите на стоки за дълготрайна употреба.

Данните за заетостта показват, че броят на хората, които за пръв път подават молби за помощ при безработица, е намалял с 19 хил. души до 457 хил. души. Така нивото достига до най-ниската си точка от 6 седмици насам, с отчетен сезонният фактор. 

Междувременно броят на американците, които получават някакъв вид помощи заради безработица, се е покачил със 155 хил. души до 9.66 млн. души. На федерални помощи разчитат 5.36 млн. американци. 

Данните показват, че икономиката успява да отвори нови работни места, но те все още са недостатъчни, за да тушират напрежението на трудовия пазар.

По отношение на другият индикатор, данните за месец май показват спад на поръчките за пръв път от 6 месеца насам. Към месец май заявките към производителите на стоки с дълготрайна употреба в САЩ са намалели с 1.1%, като слабото търсене на самолети, стомана и комуникационно оборудване е в основата на този спад. Въпреки това понижението не е толкова голямо, колкото анализаторите предричаха, което също може да има позитивен ефект върху инвеститорите. MarketWatch