Портфейлът, с който предаването ИконоМикс на Дарик радио следи пазарите, още чака своя "Видовден". След подобрението от миналата седмица, през тази отново се заформя нелицеприятна загуба. 

Пазарите все още търсят посока и това е в основата на силната волатилност, която не ни носи печалби. В неделя, в Брюксел ще се състои среща на върха на ЕС, на която се очаква да се вземе решение за излизането от дълговата криза на Европа и всички в момента спекулират с интерпретации, върху това какво може да се случи.

Ангела Меркел, обаче, предупреди всички заинтересовани страни да не поставят прекалено високи надежди за срещата, но според нейн говорител най-вероятно ще се стигне до съгласие за приемането на пакет от мерки за справяне с дългова криза в Европа.

Това, което притеснява пазарните участници е, че прекалено се протака вземането на конкретно решение, а колкото по-дълго продължава това, толкова по-трудно става излизането от кризата.

Ето например, очакванията за немската икономика се влошиха, наближавайки тригодишно дъно през месец октомври. Опасенията са, че дълговата криза ще забави най-голямата икономика в ЕС и дори може да се стигне до изпадането в ситуация на слаба рецесия в следващите шест месеца, а това никак не е добре за Европа.

Ефектът върху нашия портфейл е загуба в размер на 2 058 лв. или 10.29%.



Портфейлът на ИконоМикс представлява виртуално инвестирани 20 000 лв., такива ще бъдат и потенциалната загуба или печалба от него.  Портфейлът не е препоръка за покупка или продажба  на ценни книжа. Всеки инвеститор трябва да е сигурен, че напълно разбира и приема рисковете от инвестиране в ценни книжа, преда да предприеме подобна форма на управление на средствата си.