Предложенията на Министерството на финансите за проектобюджет 2011 ще бъдат представени днес на заседание на Министерския съвет. Заседанието ще се проведе от 09.30 часа в резиденция Бояна.

За първи път тази година, предвид кризата, предвид и на по-средносрочно планиране на националния бюджет и еврофондовете, вкарваме едновременно и макрорамката за 2011 година и средносрочната рамка 2011 - 2012 - 2013 година. През август предстоят преговорите в министерствата, така че през септември проектите да влязат за окончателно обсъждане в Министерски съвет, съобщи вчера финансовият министър Симеон Дянков.

В дневния ред на правителството е предвиден за разглеждане и проект на постановление за изменение и допълнение на постановление №324 на Министерския съвет от 2009 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2010 г.

Министрите ще обсъдят още проект за преобразуване на държавни културни институти, предложение до президента за награждаване на Антон Дончев с орден „Св. Св. Кирил и Методий” и др. Фокус