Труд

„Козунакът под 5 лв./кг е менте”

Не купувайте евтини козунаци - има риск да попаднете на менте. За това призова вчера председателят на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите Георги Попов. Между 4 и 5 лв. е реалната цена на един козунак, това каза вчера Георги Попов, председател на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Според него потребителите може да се ориентират по цената за качеството на стоката. “Като видите козунак, който струва 2 лв. за килограм, бъдете сигурни, че вътре няма нищо, просто не е козунак - нито захарта е достатъчно, нито плънката - това е имитация.”

„България в топ 10 за евтин туризъм”

България се нареди сред десетте най-достъпни туристически дестинации в света, където европейците ще могат да прекарат не само добре, но и на достъпна цена своята ваканция. Това показва тазгодишната класация на най-предпочитаните туристически дестинации на немското онлайн издание “Яху Травъл Магазин”, цитирана от малайзийската информационна агенция Bernana.

24 часа

„Дежурни банки за Великден само в моловете”

Само в няколко мола в страната ще има отворени банкови клонове през празничните дни, показа проверка на изданието. Информация за дежурни гишета обявиха от Първа инвестиционна банка и Банка ДСК. Вчера работеха клоновете на ПИБ, които отварят в събота. Днес и на 5 април клиенти на ПИБ ще се обслужват в мол "София", "Сити център - София", "София аутлет център", мол "Пловдив" и клон Велико Търново. Навръх Великден утре клоновете няма да работят. Офисите на Банка ДСК ще работят през всички почивни дни в мол "София" на бул. "Ал. Стамболийски" от 10 до 22 часа и в мол "Пловдив" от 10 до 21,30 часа. Само утре ще работи и клонът на терминал 2 на софийското летище. Той ще е отворен от 8 до 22 ч.

„Небостъргачи в София? Само на юг, при околовръстното”

Небостъргачи в София? Може, но само на юг, при околовръстното. Това казват експерти в Гражданската въздухоплавателна администрация. Точно те са спрели устрема да се вдигнат кули по земите край бул. "Тодор Александров". Най-високата сграда в столицата ще бъде "Европа тауър" на бул. "Тотлебен" с височина 175 м. Искането е било за 211 м, но въздухоплавателната администрация е резнала от проекта пилон с височина 36 метра. Никой инвеститор не може да строи билдинг с каквато си иска височина. Законът за гражданското въздухоплаване и наредби към него изискват да има черно на бяло "да" от Гражданската въздухоплавателна администрация.