Приключи проверката на трудова злополука, при която пострада работник на Свилоцел ЕАД в град Свищов.

Както Darik News съобщи на 2 април, 52-годишен мъж пострада и бе с опасност за живота след инцидент по време на ремонтни работи в цех Содо-регенерационен котел към Свилоцел ЕАД – Свищов. Компанията е дъщерна на публичното дружество Свилоза АД.

В следствие на падането работникът е получил множество контузии по тялото – счупени ребра, травматичен бял дроб и счупвания на двете кости на лява подбедрица.

От компанията съобщават, че пострадалият работник вече се възстановява и опасност за живота му няма. Според медицинските прогнози той ще възвърне напълно трудоспособността си.

Първоначалното разследване показва, че инцидентът се дължи на непредпазливост от страна на пострадалия. Обектът, на който се е състояла злополуката, е обезопасен съобразно действащите нормативни изисквания. Ръководството на предприятието поддържа връзка с работника. Свилоцел ЕАД разполага с всички осигуровки и застраховки за своите служители.

От компанията се разграничават от информацията, че освен този инцидент, в предприятието е регистриран и още един, при който след падане от стълба е ранен 48-годишен мъж.

Друга трудова злополука не е ставала в Свилоцел ЕАД или друга компания от Групата Свилоза от началото на настоящата година, подчертават от компанията.

Свилоцел ЕАД е производител на сулфатна избелена целулоза. Чрез нея Свилоза АД има стуктуроопределяща роля в българската целулозно-хартиена промишленост. Преди дни стана ясно, че холдингът печели дело срещу Агенцията за следприватизационен контрол, с което доказва, че е дружеството е преструктурирано и модернизирано съгласно клаузите на приватизационния договор.