Прокуратурата проверява шефката на ДФ „Земеделие” Калина Илиева, съобщиха от БСП. В края на миналия месец социалистите сезираха главния прокурор за причинена вреда на републиканския бюджет в размер на 150 милиона лева от Калина Илиева. От БСП заявиха, че продължават да търсят дипломата на Илиева тъй като проблемите във фонда според тях се държат на нейната некомпетентност. От левицата за пореден път призоваха премиерът Бойко Борисов да отстрани здравния министър Анна-Мария Борисова.

„Той си позволи да каже, че ако в държавата има стачка, той щял да подаде оставка. Коментарът е какъв голям мъж, а плаче.Вижте какво се случва в цяла Европа - вчера имаше стачка в Словения, днес има протест в Брюксел. Дали Барозу ще си подаде оставка. Има стачка на транспортните работници в Испания, дали испанският премиер ще си подаде оставката? Какво да кажем за Папандреу - има стачки и в Гърция”, коментира депутатът от левицата Петър Курумбашев.

„Тук трябва да кажем, че българският народ избра Борисов, за да управлява, а не да бяга при първата по-сериозна ситуация. Тук репликата е: не така, моето момиче, тепърва има да те щипят. И ако Борисов не уволни в най-скоро време Борисова, тя ще уволни него”, допълни той.