От 1 август 2014 г. ще има промяна в управлението на Аурубис България - Тим Курт (46 г.) ще поеме от Никола Треан позицията Изпълнителен директор на компанията.

Аурубис България, където работят около 800 служители, е вторият по-големина завод от Групата и е много важен за нас. Изключително удовлетворен съм, че намерихме компетентен наследник в рамките на нашата група в лицето на Тим Курт“, коментира Питър Вилбранд, Председател на Управителния съвет на Аурубис Груп.

 

Тим Курт работи за Аурубис Груп от 2006 г. насам и понастоящем е отговорен за логистиката в Групата като Вице-президент „Корпоративна логистика“. Преди това, логистичният специалист придобива международен опит в компании като Юниливър и Нумико, включително с двугодишно пребиваване в Полша.

 

Никола Треан се присъединява към Групата с бивше наименование Кумерио, днес Аурубис, през август 2007 г. като изпълнителен директор. По време на неговото управление компанията достига първите позиции в класацията на най-проспериращите компании в България.

 

Промяната в управлението подлежи на одобрение от Общото събрание на Аурубис България.