Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” разваля договора с ПФС Мостинженеринг АД, съобщи изпълнителният директор на фонда Веселин Георгиев.

Компанията се управлява от собственика на Трейс Груп Холд АД- Николай Михайлов. Тя се провали в поръчката по снегопочистването на Петолъчката и автомагистрала „Тракия”.

От „Републиканска пътна инфраструктура” днес обявиха намерението си да прекратят договора след като фирмата допусна блокиране на движението по тези направления след обилния снеговалеж на 2 януари. Пред Дарик изпълнителният директор на фонда Веселин Георгиев заяви:

„Ще предложим този договор на другите фирми, които се справиха по-достойно. Не мога да простя грешката на фирма, която в аналогични на съседните пътни участъци условия, предизвика неудобството на над 1000 души”.

Регистрираната в Ямбол фирма е собственост на Пътностроителна компания Ес Би Ес АД, която притежава 95.35% от капитала на ПФС Мостинженеринг АД, в размер на 561.535 хил. лв. В електронният справочник на Апис като управител на фирмата фигурира името на Николай Ганчев Михайлов, който е и мажоритарен собственик на една от водещите пътностроителни фирми в страната Трейс Груп Холд АД-Стара Загора.

През есента на миналата година Трейс постигна рекорд от 1480 пъти презаписване на емисията акции, предложени на IPO. Набраният чрез предлагането капитал бе в размер на 22 милиона лева. Целево средствата трябваше да бъдат използвани за закупуването на пътностроителна и поддържаща техника, с оглед на поети инфраструктурни проекти.