Около 150-200 граждани се събраха на протест в столицата. Въпреки че протестът беше организиран заради изразеното от управляващите намерение да либерализират режима за тютюнопушене, към него се присъединиха и недоволни от правителството.
 
Първият за деня протест, който се провежда пред НДК, докато тече заседанието на ПЕС, беше провокиран от идеите за отмяна на забраната за пушене на обществени места.
 
Протестиращи от коалиция „България без дим" се обърнаха към участниците в заседанието на ПЕС с призив да не се пипа пълната забрана за пушенето на закрито.

„Аргументите на БСП, с които се настоява за либерализиране на режима, са фалшиви и не целят обслужване на ресторантьорските интереси", заяви Деница Цачева от „България без дим".
 
По думите й свързващата нишка е Делян Пеевски и бизнес интересите му в тютюневата индустрия.
 
Според нея днешният протест е за здравето на хората, но и се изразява и съпричастност с гражданските протести.
 
В същото време недоволните от кабинета "Орешарски" скандират познатите от предходните протести „Мафия", „Оставка", „Червени боклуци", „Станишев, go away".
 
Събралите се хора развяват български знамена, както и знамето на Европейския съюз.

Някои от демонстрантите носят плакати с надписи: „SerGAME OVER", "Souvenirs from Bulgaria - Stanishev, please don't forget to take him with you", „И аз не съм платен, мразя ви безплатно" и др.

Голяма част от надписите са на английски заради чуждестранните гости и чуждите медии на заседанието.