Пътуването с влак в Европа става по-лесно, сигурно и евтино, след като България се присъедини към Eurail Global Pass Travel Network – общоевропейска железопътна мрежа, която позволява пътуването с един билет в множество страни. Присъединяването на страната ни към тази организация означава, че услугата Европейски златен билет, която се предлага от 50 години, сега ще позволява свободното пътуване с влак в 22 страни.

„Ни се радваме, че БДЖ, Българските държавни железници решиха да се присъединят към Eurail Global Pass“, коментира маркетинговият директор на Eurail Group. Според нея от присъединяването на БДЖ към страните предлагащи услугата ще облагодетелства всички, които „искат да изследват Европа с влак“.

Навлизането на високоскоростните влакове прави железопътния превоз все по-популярен на Стария континент. Продажбите на билети за общоевропейската мрежа във Франция, Италия и Швейцария са нараснали за първите 9 месеца на тази година с 25%.

 

Европа има най-сложната и дълга мрежа от железопътни линии в света, като според очакванията на Eurail Group навлизането на високоскоростните влакове в Италия, Испания и Финландия ще направи пътуването в ЕС още по-лесно.