През тази седмица движението по магистралите би трябвало да се освободи, тъй като от 1 юли се спират ремонтите. Това заяви в "Седмицата" на Дарик регионалният министър Лиляна Павлова. Тя уверява, че трафикът през юли и август ще бъде безпрепятствен.

"В момента ремонтираме около 50 км от магистрала "Тракия" и тези участъци, които се ремонтират още, ще бъдат завършени. Други участъци ще започнат изцяло през септември. Има един малък участък от около 2-3 км, с който може да имаме проблем с маркировката за 1 юли, и то е, защото валят дъждове. Другият важен нюанс са виадуктите.

Чисто технологично времето за ремонт на един виадукт отнема много повече от 2 месеца, тъй като изцяло подменяме основи и изолация. Така че виадуктите ще са готови наесен. Но на 1 юли освобождаваме движението изцяло", каза Павлова.

Магистрала "Струма" в участъка Сандански-Кулата ще бъде пусната на 1 август, а участъкът до Благоевград ще е готов най-късно в края на октомври. Плановете са през 2020 г. от София до Кулата да се стига по магистрала.