От немската компания RWE няма да се откажат на този етап от проекта АЕЦ Белене. Това заяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов. Тази сутрин той е разговарял с представители на компанията, която е партньор по  проекта.

За първи път RWE споделиха, че са споделяли и със Станишев преди това и са казвали да не се харчат пари, докато не се направят финансовите рамки. За съжаление нашето правителство е профукали много пари и отново сме на нулев изходен етап. Така че с немските колеги водихме много тежък разговор, продължават разговорите как да се измъкнем от това блато, в което Станишев и компания са ни настанили, каза премиерът. По-лесно е на RWE, защото те нямат неустойки, могат да се измъкнат веднага. Но чувството им за отговорност в случая ги задържа в този проект. Не се отказват, и те като нас казват „Добре, колко ще струва?". Ние помолихме да не се инвестира, да не се харчат пари, докато не се направят всички тези споразумения, допълни Борисов. 

На въпрос как ще коментира създаването на Мюсюлманска демократическата партия в България, Борисов отговори: Това е противоконституционно, вече съм сезирал всички органи да бъде извършена проверка. Държа нещата да стават така, както Конституцията повелява, категоричен бе премиерът.

Бойко Борисов отказа коментар по повод казуса със собствеността на панаира. Той бе в Пловдив, за да открие 65-тото издание на Международния технически панаир.