Продажбите на нови коли във Франция са се увеличили със 7.1%, като двата водещи френски концерна - Пежо-Ситроен и Рено са регистрирали повишение от съответно 12.7% и 10.3%, съобщи Комитетът на френските автомобилни производители (CCFA).

През юни са били регистрирани 235 407 нови коли. Френските марки са постигнали по-голямо увеличение през юни /9.5%/, отколкото чуждестранните /4.2%/. Пазарният дял на френските марки се е увеличил до 56.1%. При Пежо-Ситроен марката Ситроен е регистрирала повишение с 15.1% през юни, а Пежо - от 10.5%. При концерна Рено, марката Рено е постигнала ръст от 5.6% през юни, а румънският й филиал Дачия, която произвежда евтините модели Логан, е отбелязала растеж от 87.7%.

За първата половина на годината продажбите на нови коли на компанията Рено-Ситроен са се увеличили с 3.2%, а тези на Рено са се свили с 1.9%.

Същевременно продажбите на нови коли в Испания регистрираха рязък спад от 15.9% на годишна основа през юни, съобщи националната асоциация на автомобилните производители Anfac. БГНЕС