Samsung предлага на потребителите си $ 50 Best Buy карта подарък, ако те се присъединят към Samsung Pay, според промоцията на интернет страницата на дружеството.

Промоцията, която е на разположение до края на 2015 г. и може да бъде използвана от всеки в Южна Корея, който има Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ и Note 5.

Samsung Pay е пряк конкурент на Apple Pay. Тя позволява на потребителите да правят сигурни плащания чрез мобилен телефон,с помощта на NFC и кредитна карта, пише Bloomberg.

Samsung обяви, че услугата има 1 милион потребители в Южна Корея и Best Buy промоцията е насочена към мобилизирането на интереса към приложението. То може да бъде изтеглено от Google Play Store.

Очаква се в началото на 2016 г. услугата да бъде достъпна за Великобритания, Китай и Испания. Тя все още не е достъпна и в България. 

Samsung се опитва да направи всичко възможно да рекламира своите услуги за плащания и за тази цел, производителят в Южна Корея ще даде подарък от $ 50, за всеки които активира Samsung Pay.