С официална церемония от домакина Българска фондова борса започна борсовата сесия на 22 ноември 2013 г. в 10 ч., когато стартира търговията с акции на ЕЛАНА Агрокредит.  Компанията е регистрирана с борсов код 0EA на Основен пазар, сегмент акции "Стандарт". 

Преди началото на борсовата сесия изпълнителният директор и заместник-председател на СД на БФБ-София г-н Васил Големански и г-н Георги Български, член на СД на БФБ-София, поздравиха новото попълнение в общността на българските публични компании. 

„Радваме се, че един от най-старите членове на борсата и с най-много опит във финансовите инструменти листва компания отново“ – отбеляза г-н Големански. Изпълнителният директор на ЕЛАНА Агрокредит Камен Колчев представи новия продукт на групата, като отбеляза, че вече половината от набрания капитал от първичното публично предлагане е почти инвестиран в сделки за финансов лизинг за покупка на земя на земеделски стопани. 

Компанията набра 4 415 435 лв., от фондовия пазар и увеличи общия си капитал до 5 115 435 лв. Първата сделка с акции на ЕЛАНА Агрокредит в борсовата сесия се състоя много скоро след ритуалния звън на камбаната на борсата и беше за 300 000 акции.

 

До момента са изтъргувани 1 317 300 акции на дружеството на средна цена от 1.010 лв. за лот или с повишение от 1.0%.