В страната ни има негласни картелни споразумения в редица сектори, твърдят от СДС. Сините ще настояват по въпроса да бъде изслушана Комисията за защита на конкуренция на заседание на икономическата комисия в парламента, обяви депутатът от партията Михаил Михайлов.

„Реално да се каже какво се случва с българския пазар, защото ние не виждаме нейното място като комисия, която може да регулира взаимоотношенията между фирмите, има ли монополи, има ли картелни взаимоотношения. Ето защо това ще бъде цел на Съюза на демократичните сили, на Синята коалиция, защото това за нас е най-важният въпрос.

Как живее българинът в условията на неотминаващата криза? Не е нормално днес дизелът в България да струва 2.47 – най-скъпият дизел, който е с 10-12 ст. по-скъп от бензина. Това го няма в нито една държава в Европа.

В Европа навсякъде бензинът е по-скъп от дизела. За цената на хляба – не може хлябът до преди три седмици да е струвал 60 ст., сега да е 80-90 ст., в Сливен излязоха сигнали, в цяла Южна България. Същото е за мобилните услуги. Не може да плащаме роуминг 6.99, 4 лева за съседни държави. Няма такива цени в света“, коментира депутатът от СДС Михаил Михайлов.