Смесени настроения властваха над големите борси през седмицата. Ако през последните седмици във фокуса на инвеститорското внимание бяха новините, идващи от Европа, то през тази САЩ и Китай спечелиха внимание като основните източници на интригуващи данни.

Вчера в щатите бе коригиран ръста на брутния вътрешен продукт на 2.7%, при предишни данни за 3% през първото тримесечие. Предходния ден излязоха незадоволителни данни за пазара на недвижими имоти, информация за месечен спад от 1.1% на поръчките към производителите на стоки за дълготрайна употреба, както и статистика за броя на новите молби за помощ при безработица.

Китай пък обяви, че ще позволи по-гъвкав курс на юана, с което стресна играчите и даде повод за различни анализи.

Така последната за тази седмица сесия на Wall Street завърши разнопосочно, с изразителен спад при компаниите, ориентирани към потребителските стоки. Акциите на Coca - Cola и Wal-Mart изгубиха съответно 3% до $ 50.26 за лот и 2.5% да $ 48.80 за лот. В същото време дружествата от финансовия сектор като J.P. Morgan Chase и Bank of America спечелиха инвеститорската подкрепа.

DOW JONES INDUS. AVG спадна с 0.09% до 10 143 пункта.
S&P 500 INDEX се покачи с 0.29% до 1 076 пункта.
NASDAQ COMPOSITE INDEX добави 0.27% до 2 223 пункта.

На седмична база индустриалният индекс спадна с 2.94%, широкият измерител потъна с 3.65%, а високотехнологичният се понижи с 3.74%.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!