Рекордно висока глоба от 1200 лв. за пушене на работното място отнесе високопоставен служител на шуменската фирма "Мадара“ АД, предаде БГНЕС в Шумен.

Веселин Петров, който е управител на дъщерното дружество "Мадара трейд“ ООД, бил спипан с цигара в събота. Собственикът на фирмата Валери Симеонов на момента издал заповедта и наредил да се разлепи на десетки места на територията на завода.

Любопитно е, че Петров е кръстник на Симеонов. Това обаче не попречило на шефа да наложи строгото наказание. Симеонов съобразил, че сумата е твърде голяма за плащане наведнъж, затова наредил да се правят удръжки от заплатата на родственика си в продължение на 3 месеца.

Собственикът на „Мадара“ АД е известен с твърдия си характер и всички негови служители знаят, че е безкомпромисен, когато хване някой "в крачка“. Работниците дори наричат заповедите му за наказания некролози, защото са със снимка на провинилия се и се лепят по стълбове и табла.

Преди няколко години глоба, но в много по-малък размер, отнесе работник за това, че дошъл пиян на работа. Досега налаганите глоби за тютюнопушене не надвишаваха 300 лв.

В района на завода има достатъчно на брой места за пушене, знаем, че да запалиш цигара другаде е опасно за джоба, коментира служител на "Мадара“ АД.

Повечето от подчинените на Симеонов, обаче, го подкрепяли за твърдата ръка в управлението и никой не си и помислял да напусне или дори да се оплаче някъде за глоба.