Дни след като американският застрахователен гигант AIG получи държавна помощ от 85 млрд. долара от Федералния резерв, членове на ръководството й похарчиха 440 000 долара за забавления в хотелски комплекс в Калифорния, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Сега те отидоха на лов в Англия за 86 000 долара, след като компанията взе още 37.8 млрд. долара от Фед под формата на кредити, финансирани от данъкоплатците, предаде агенцията.

В края  на септември пък компанията плати сметка от 440 000 долара за едноседмична ваканция за най-добрите й застрахователни агенти в елитния хотелски комплекс Сейнт Реджис де Монарк Бийч в Калифорния.

Главният прокурор на Ню Йорк Андрю Куомо посочи, че разходите на компанията може да се окажат "измама с прехвърляне на средства" според щатския закон за длъжниците и кредиторите и отбеляза, че освен тези суми са платени и още милиони на директори, управлявали AIG в периода, когато компанията бе изправена пред фалит и получи държавна помощ.

Високопоставени представители на застрахователния гигант посочиха, че ловът в Англия е събитие, организирано за клиентите на компанията всяка година и което е било планирано месеци преди спасяването на групата.

AIG се ангажира - както направи и след ваканцията през септември - да направи всичко възможно, за да прекрати подобни разточителства. От компанията отказаха да уточнят кои директори са участвали в ловното мероприятие.