Шведски компании търсят възможности за български малки и средни фирми да им станат поддоставчици. Това стана ясно при среща на зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Никола Стоянов с Мантас Залаториус, зам.-председател на шведската сродна организация Business Sweden.

Скандинавските фирми търсят сътрудничество във всички сектори на индустрията, леката промишленост и селското стопанство.

Business Sweden работи в услуга на шведските компании и по тази линия ще оказва съдействие за намирането на партньори в България заедно с Агенцията за малки и средни предприятия, заяви Никола Стоянов.

Швеция ще е врата за българските компании за пазарите в цяла Скандинавия, обяви от своя страна Мантас Залаториус, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Агенциите ще започнат да си сътрудничат за улесняването на контактите между бизнеса от двете страни.

В момента има сериозен недостиг на надеждна информация за възможностите и в двете държави. Business Sweden изразиха готовност да споделят своя опит с българската агенция за изграждането на нова стратегия за развитие на дейността им и мрежата от партньори на фирмите с цел оптимални ползи за бизнеса. /БГНЕС/