Високият туристически сезон е вече към края си. Според данните на браншовите организации на участниците в туристическия сектор, както и според Националния статистически институт, повече български туристи тази година са предпочели да летуват в страната. Но много от тях бяха неприятно изненадани: веднъж заради проблемите с тока по южното ни Черноморие, втори път – заради ограничения достъп до някои плажове, или пък заради нещо друго.

Миналата седмица DarikFinance.bg попита Вас, нашите читатели, как оценявате тазгодишния летен туристически сезон. Песимистите от гласувалите са едва 8%. Според тях, проблемите с доставките на електроенергия по крайбрежието са били основен фактор за слабия сезон.

Оптимистите преобладават. Само 9% са свързали успешността на сезона с чистенето на отпуските. 29% от гласувалите отчитат, че сезонът е бил силен, при това – не само за морето. 23% пък са съгласни, че морето ни е евтино и това и подпомогнало позитивното развитие на тазгодишния летен туристически сезон.

17% от участниците в анкетата смятат, че кризата в Гърция е направила услуга на туристическия сектор у нас. За 14 на сто от гласувалите сезонът е бил нормален, но е можело да бъде и по-добре.

С оглед на предстоящото есенно застудяване и приближаването на зимния сезон, както и предстоящите обсъждания на цените на природния газ DarikFinance.bg Ви пита: Как ще се отоплявате през зимния сезон? Отговор можете да дадете тук.